tirsdag den 30. oktober 2012

Giv et barn et bedre liv

At vokse op i en familie. At høre til nogen. At få en tryg barndom med forældre der tager sig af en er noget alle børn har brug for. Sådan er livet desværre bare ikke for alle børn i verden. Det er især i Afrika, at mange børn mister deres forældre på et tidligt tidspunkt i deres liv, og børnene står alene tilbage og mangler mad, kærlighed, omsorg og et trygt hjem at vokse op i. Flere af de børn som mister deres forældre får ansvaret for mindre søskende, andre bor på overfyldte børnehjem. Og så er der dem, som er så heldige, at de gennem SOS Børnebyerne får en SOS-mor. En SOS-mor er en kvinde, der har viet sit liv til de forældreløse børn. Hun fungerer som en rigtig mor for børnene. Giver dem alt hvad de har brug for; mad, omsorg, opdragelse og hjælper dem på rette vej i livet. Børnene knytter tætte bånd til hinanden og deres SOS-mor og betragter hinanden som søskende, og holder sammen resten af livet.

I SOS børnebyerne får alle børnene mad, en familie og går i skole. For at SOS børnebyerne kan fungere, har de brug for alt den støtte, de kan få. For kun 7 kr. om dagen kan man hjælpe et barn med at få et bedre liv.
Forleden dag fik jeg en mail om, at SOS Børnebyerne vil donere et barn til os. Til vores familie. Jeg synes, at det er en rigtig god måde at få en snak med mine egne børn om, hvordan børn i andre lande vokser op. Fortælle dem  at alle børn ikke har de samme muligheder, som de har her i Danmark. Vi har selvfølgelig snakket om det før bl.a. i forbindelse med U-landskalender og indsamlinger og Oscar synes, at det er meget spændende og interessant at tale om.

Skulle du have lyst til at hjælpe et barn til et bedre liv så kig ind på siden her og læs mere om at være SOS fadder.
 Ingen kommentarer:

Send en kommentar